Huhh... nem is tudom hol kezdjem. Annyi minden tortent a napokban. Igyekeztem legalabb a naplomban irni, hogy kesobb tobbet is meselhessek ezeken az oldalakon is. 

Gyorsan probalok nehany sort irni arrol, hogy is zajlik itt az elet. Reggel megvarjuk, amig a zarandokok osszepakolnak es elhagyjak az alberguet. Amikor esik, akkor kicsit jobban szeretik huzni az idot, mindenki szeret nyerni nehany percet. Utana eloszor rendbe tesszuk a szobakat, majd a konyhat es vegul a furdo helyisegeket es a WC-t. Na meg persze az udvart is. Utana zuhanyozas, mosas, ha szukseges, majd ellatogatunk az itteni ABC-be a supermercadoba. Addigra mar jonnek is a zarandokok. 

Mivel az alberguenk nagyon szep regi, 170 eves, ezert nem csupan a zarandokok jonnek be, hanem turista csoportok is latogatjak a helyet, meg azok is, akik nem nalunk szallnak meg, csupan latjak milyen szep. Igy aztan nagysagrendekkel tobb emberrel foglalkozunk, mint amennyi nalunk megszall. 

Pepe elment haza Sevillaba. Csaladja nehany napot itt toltott latogatoban. Tegnap delelott felhivott bennunket, nagyon aranyos volt. Eletemben eloszor beszeltem telefonon spanyolul, merthogy velem is akart beszelni. Mi masrol, mint az idojarasrol, mert arrol en is tudok nehany szot mondani. Ha minden igaz a lanyaval meglatogat juniusban Budapesten, aztan majd en is Sevillaban kesobb. 

Lee-vel kezdunk osszeszokni. Kitalalta - es ez nagyon jo otletnek bizonyult - hogy en valasszam ki, mi az amit ki szeretnek aznap takaritani, aztan ha marad idom, akkor meg besegitek neki. Igy a-z-ig atcsutakoltam az osszes vizesblokkot, ma a tarsalgot, holnap a konyhat tervezem, aztan pedig az osszes ablak jon sorba. O "csak" a napi takaritast kezdi meg. Igy nincs gondja vele, hogy en tovabb takaritok, mint o. 

Igazandibol delutan 2-6 kozott indul meg az itt alvo zarandokok erkezese, de altalaban este 8-ig tart. Nagyon sok a zarandok mar most. Ket napja egy hely hijan tele volt teljesen az alberguenk. (Mondjuk ezt ugy, hogy kisse privilegizalt helyzetben vannak a betero magyarok vagy koreaiak, mert megengedjuk, hogy a mi szobankban aludjanak.) :)) Ennyit mar csak megtehetunk. :)

Nagyon sok a magyar is. Eddig gyakorlatilag szinte egyetlen nap sem hianyoltam a magyar nyelvet. Neha csak bekoszonnek, neha en vadaszok le egyet veletlenul ( :)))))  ) de van, hogy itt is alszanak. Tegnap peldaul egy belga srac aludt nalunk, akinek erdelyi magyar felesege volt es egeszen jol beszelt magyarul. Este vele elevenitettuk fel a magyar tudasat, jol szorakoztunk. De  volt, hogy nalunk maradt ket napig egy zalaegerszegi fiu, aki sikeresen megkapta a szokasos hasmenos betegseget. Tegnap reggel mar o is utra kesz volt Astorga fele. 

Ja igen es ideert az a fiu is, akivel a repulogepen ismerkedtem meg. Kozben ket masik magyar lannyal es egy masik magyar ferfival is megismerkedett, igy most negyan jarjak egyutt az utat. De allitolag tegnap este hatan voltak egyszerre magyarok az albergueben. 

IMG_1725.JPG

Doranak probalom kuldeni a sok-sok zarandokot, remelem odaernek minel tobben! :)))) Nagyon szeretik az emberek, ha sajat hazajukbeli hospitaleraval talalkozhatnak, hat en reklamozom az alberguejuket amennyire csak tudom. :) 

A hospitalera elet egyebkent kb napi 14 ora "munkat" jelent reggel 8-tol este 10-ig. De igazandibol 24 oras figyelmet igenyel. Mindig vannak aprobb segitsegre szorulo emberek, felvilagositas a kovetkezo szakaszrol, gyogyszertarrol, orvosrol, boltrol, miserol... Mindig tudnak olyant kerdezni az emberek, amit meg nekem is kerdeznem kell. Nagyon-nagyon tetszik nekem. Immaron eltoltottem itt a fel idomet, de olyan, mintha tegnap jottem volna. Csak annyival konnyebb, hogy kialakultak a napi rutinok.  

Lassan befejezem, mert elkezdenek jonni a peregrinak es peregrinok es szukseg lesz ram elol. 

 

 

Szerző: Kwind  2012.05.08. 13:15 12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kwind-camino-hospitalera.blog.hu/api/trackback/id/tr354496040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aniko1010 2012.05.08. 21:01:18

Szia Klári!
Nem is gondolná az ember, hogy mennyi gályázás a hospitalera munkája :-o de azért ez mégis más, mint a hétköznapokban. Hogy megy az idő, hogy már túl vagy a felén ...:-/ aztán majd folytathatod a kalandozást :)
puszilunk!
A+Z

doritaastorga 2012.05.08. 23:52:17

szia Klari!

az osszes magyar megerkezett, sot! meg kis is egeszultek :)
erezd nagyon jol magad, es tudod, nagyon warlak am!
puszi

victoria70 2012.05.09. 18:09:00

Csak irigykedem, csak irigykedem továbbra is!!! :))) És a hét végén ha csuklani fogsz, akkor én emlegetlek nagyon, mert BSG maratont tartok!!! :))
Puszi!!!!!!!

Kwind 2012.05.10. 10:14:20

@Aniko1010: Ezt egyaltalan nem erzem annak. Szinte repul az ido. Jol esik amikor pozitiv bejegyzeseket kapunk a vendeglatasra a vendegkonyvben. De legklasszabb az, amikor meghatottan bucsuznak az emberek. Akkor tudom, hogy jo volt nekik itt.

Kwind 2012.05.10. 10:16:37

@victoria70: :) Az jooooooo! A biztonsag kedveert hoztam en is magammal 3 filmet a telefonomon. :) Ugyan nem nagyon volt idom nezni, de azert jo tudni, hogy itt van. :)

victoria70 2012.05.11. 13:18:55

Klári!!!!!! Tudod milyen nap van ma?!
Tavaly ilyenkor Te már Párizsban bóklásztál, mi meg a reptéren lassan beszálláshoz készülődtünk... :)))

Kwind 2012.05.11. 20:49:33

@victoria70: Jujjjj, tenyleg!!! Itt ugy repulnek a napok, hogy ezt fel se fogtam. Pedig 44 pecsethelyre irtam ma ra a datumot. :))) De jooo!Ezzel fogok most lefekudni. :))))

Camino Interior · http://caminointerior.blog.hu 2012.05.12. 22:01:41

jó lenne, ha kint maradhatnál tovább is, ez nagyon megy neked! :)
(képzeld, bár nagyon kevés a pénzem, nem lesz elég még a szállásokra se, mégis elindulok 20-án a Primitivo-ra...)

Pennywise2 2012.05.30. 22:59:43

Szia Klári,

És az a zalaegerszegi fiú meg is érkezett aznap Astorgába. :)) Este 7-en voltunk magyar peregrinók, Dóriékkal együtt 9-en magyarok.
Írtam facebookon pár napja, nem tudom olvastad-e.
Üdv, Marci

Kwind 2012.05.31. 13:52:40

@Pennywise2: Szia Marci! :) De örülök, hogy hallok felőled! :)) Facebookos üzenetedet nem kaptam meg, nem tudom mi történhetett... Megpróbálnád újra elküldeni? :))

Pennywise2 2012.06.02. 00:14:19

Szia Klári,

Elküldtem újra, nem megy át, nem tudom miért...
Most szombaton, vagyis ma, a bp-i Camino Klub szervez találkozót. Ha nem tudtál róla, akkor mondjuk már későn írom ide asszem... Pont Bp-en leszek, megyek is oda, jó lenne találkozni, beszélgetni az élményekről.
Remélem tudsz a találkozóról és jössz Te is. :)
Üdv,Marci

Kwind 2012.06.03. 07:26:00

@Pennywise2: Szia Marci! Én ott voltam a Camino Klubon,s amikor csak tehetem megyek. Jó dolog ismerősökkel találkozni és most már van néhány. :) Bár hamar el kellett jönnöm, mert osztálytalálkozóm volt. Sajnálom, hogy nem találkoztunk, biztosan később érkeztél. Talán majd három hét múlva....
Facebookon próbálj meg először ismerősként bejelölni, utána lehet, hogy már átjön az üzenet is. Én próbáltalak megjelölni, de túl sok találatot hoz fel a gép. :)
süti beállítások módosítása